Free Web Site - Free Web Space and Site Hosting - Web Hosting - Internet Store and Ecommerce Solution Provider - High Speed Internet
Search the Web
Biografije

<<<NAZAD

 

 

ITD  BEND

 

 

Grupu ITD Band osnovao je Miroslav Drljača Rus 1982 godine. Kroz grupu je prošao veliki broj muzičara da bi u postavi Branislav Bekić, Jadranko Mileusenić, Rastislav Topolski, Nebojša Tepšić i Milan B. snimili prvenac "Dvadeseti vijek" za Jugoton 1984 godine. Muziku i tekstove napisao je Miroslav D. Rus osim pesme "Priča sa zapadne strane" koja je obrada Lenonove i Makartnijeve pesme "Give peace a chance". Aranžmane su uradili Miroslav D. Rus i ITD Band osim pesme "Ja se budim" koju je aranžirao Branko Bogunović. Album je snimljen u studiju Janka Mlinarića-Trulog u januaru 1984 godine.Album su producirali Miroslav D. Rus i Hrvoje Hegedušić. Sa albuma bih izdvojio pesme "Dvadeseti vijek", "Treba izazivati neprilike" i "Mala soba".
Drugi album "Plavi vojnik" snimili su kao trio Miroslav D. Rus, Branislav Bekić i Mladen Graberski-Graba u produkciji Branka Bogunovića 1986 godine u studiju Janka Mlinarića-Trulog. Muziku i tekstove uradio je Miroslav D. Rus osim obrade Bruce Springsten-a "Born in the USA"-"Rođen u Zagrebu" i "Duša ište šizilište" K. Lavoie. Na albumu su svirali i pevali Branko Bogunović (gitare), Mato Došen (klavijature), Hrvoje Hegedušić (klavijature), Nebojša Tepšić (udaraljke), Branko Kezele (bas), Hrvoje Grčević (bas), Dubravko Vorih (bas), Ljerka Mašar (vokali), Jadranka Krištof (vokali) i Jazz grupa Jazzbina. Sa albuma bih pored hitova "Elena" i "Gradske cure" izdvojio pesme "Sonja" i "Vojnička".
Treći album "Skidam te pogledom" snimili su u postavi Branislav Bekić (vokal), Miroslav Budanko (bubnjevi), Damir Lipošek (gitare), Dražen Tomljenović (bas) i Fedor Boić (klavijatuire).Album je sniman od 25/11/87 do 11/01/88 godine u studiju Janka Mlinarića. Muziku i tekstove uradio je Miroslav D. Rus osim pesme "Tekila-šila" za koju je muziku napisao B. Bare. Album je producirao Branko Bogunović koji je ujedno i uradio sve aranžmane. Na albumu su svirali i pevali: Mato Došen (klavir i synth), Davor Černigoj (klarinet), Albert Lee (gitara), Drago Jakovčević (saksofon), Neven Mijač (usna harmonika), Zlatan Živkovic (prateći vokali) i KUD "Janko Mlinarić". Sa albuma bih pored mega hita "Lagano umirem" izdvojio pesme "Skidam te pogledom" i "Majko zemljo".
Album "S ove strane ljubavi" snimili su u postavi Fedor Boič, Tihomir Borošak, Miroslav Budanko i Miroslav D. Rus sa novim pevačem Davorom Bornom i objavili za Suzy 1989 godine. Muziku i tekstove napisao je Miroslav D. Rus osim "Što to ima u njemu" obrada "Always on my mind", sve aranžmane uradio je Fedor Boič a produkciju su radili Janko Mlinarić, Toni Svalina i Miroslav D. Rus. Album je snimljen u studiju Janka Mlinarića. Na albumu su kao gosti svirali i pevali: Miroslav Buljan (solo gitara), Lino Dević (bas) i Carmen Stepić, Irena Cvejić, Tanja Trbović, Dejan Parmak i Jasenka Goršek (prateći vokali). Sa albuma bih izdvojio pesme "S ove strane ljubavi", "Sanjam te Nataša" i "Ukrala si mi srce". Grupa je ubrzo prestala sa radom. U oktobru 2006 Hit Records iz Zagreba objavio je duplu Cd kompilaciju sa trideset digitalno remasterizovanih pesama ITD Banda.

Diskografija
Singl:
Vojnička/Elena (Suzy 1986)

Albumi:
Dvadeseti vijek (Jugoton 1984)
Plavi vojnik (Suzy-CBS 1986)
Skidam te pogledom (Suzy 1988)
S ove strane ljubavi (Suzy 1989)
Sve najbolje [2 Cd] (Hit Records)

>>>VRH  STRANE<<<


Svoje sugestije,kritike,komentare i predloge možete poslati jednostavnim klikom na LINK.

Webmaster:  Danijel Nikolić